Woning isoleren Butgenbach

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Butgenbach? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Butgenbach. We bespreken items als isolatie van de schuur en condensvorming. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-butgenbach-4750

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteButgenbach
Postcode4750
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€173,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste acties om een woning in Butgenbach te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Butgenbach kan erg voordelig (al vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €270, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Butgenbach kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Je profiteert van pakweg €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Butgenbach (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Butgenbach is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Butgenbach. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€865
(€6800)
€1090
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€230
(€2200)
€380
(€3400)
Spouwmuur€315
(€1100)
€730
(€2475)
€890
(€3300)
HR++ glas€215
(€2300)
€275
(€3975)
€400
(€5125)
isolatie butgenbach 4750

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Butgenbach?

Waarom moet ook ik mijn huis in Butgenbach isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en dat bespaart tot €300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Butgenbach

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Butgenbach kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Butgenbach
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Butgenbach wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Butgenbach voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Butgenbach. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment