Woning isoleren Amel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Amel? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Amel. We bespreken thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-amel-4770

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Tevens geluidsisolatie
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteAmel
Postcode4770
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de interessantste stappen om jullie woning in Amel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Amel is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 720 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €245 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Amel kost doorgaans €5600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Daarmee bespaar je plusminus €800, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Amel (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Amel kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Hierna kijken we naar de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Amel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€795
(€5050)
€1070
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€290
(€2200)
€365
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1750)
€480
(€2525)
€905
(€3175)
HR++ glas€200
(€2050)
€325
(€3800)
€445
(€5300)
isolatie amel 4770

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Amel?

Waarom zou ik mijn huis in Amel isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en besparen tot €350 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Amel

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Amel aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amel
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Amel wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Amel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Amel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment