Woning isoleren Sankt-Vith

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sankt-Vith? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Sankt-Vith. Je kunt denken aan items als de buitengevel isoleren en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sankt-vith-4780

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode4780
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€174,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Sankt-Vith te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sankt-Vith is financieel toegankelijk beginnend bij € 770 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €185 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sankt-Vith kost zo’n €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. De potentiële besparing ligt op €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12700. Hiermee bespaar je circa €840, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sankt-Vith (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Sankt-Vith is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Sankt-Vith. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€635
(€7050)
€910
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€215
(€1600)
€320
(€3050)
Spouwmuur€230
(€1300)
€480
(€2675)
€785
(€3650)
HR++ glas€240
(€2325)
€325
(€4150)
€405
(€4850)
isolatie sankt-vith 4780

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sankt-Vith?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sankt-Vith isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Sankt-Vith

Via de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sankt-Vith voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sankt-Vith
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Sankt-Vith wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sankt-Vith voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sankt-Vith. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment