Woning isoleren Büllingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Büllingen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Büllingen. We zoomen in op thema’s als tochtstrips of tochtbanden en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bullingen-4760

 • Veel geld besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteBüllingen
Postcode4760
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€173,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna zie je de meest populaire acties om een woning in Büllingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Büllingen is goedkoop beginnend bij € 870 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1900 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Büllingen kost om en nabij de €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het rendement is pakweg €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog een aantal interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Büllingen (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Büllingen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Büllingen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€605
(€5400)
€1040
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€285
(€2100)
€345
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1325)
€690
(€2500)
€890
(€3375)
HR++ glas€225
(€2750)
€315
(€3125)
€365
(€5125)
isolatie bullingen 4760

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Büllingen?

Waarom mijn woning in Büllingen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en dat bespaart tot €275 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Büllingen

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Büllingen aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Büllingen
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Büllingen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Büllingen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Büllingen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment