Woning isoleren Raeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Raeren? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Raeren. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-raeren-4730

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteRaeren
Postcode4730
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€173,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref jij de populairste onderdelen om jouw woning in Raeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Raeren is aantrekkelijk (al vanaf € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Raeren kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op zo’n €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Raeren (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Raeren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Raeren. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€755
(€6900)
€1050
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€2200)
€310
(€3000)
Spouwmuur€295
(€925)
€490
(€2175)
€855
(€3400)
HR++ glas€195
(€2925)
€320
(€3100)
€395
(€4750)
isolatie raeren 4730

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Raeren?

Wat is het voordeel van mijn woning in Raeren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300, dat betekent een winst van 345 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Raeren

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Raeren aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Raeren
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Raeren wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Raeren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Raeren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment