Woning isoleren Elsenborn

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Elsenborn? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Elsenborn. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de vloer en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-elsenborn-4750

 • Lagere stookkosten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteButgenbach
Postcode4750
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€178,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de populairste stappen om jouw woning in Elsenborn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elsenborn is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 910 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1700 en de winst ligt rond de €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Elsenborn kost ongeveer €4900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1040. Het rendement is al snel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het rendement is ong. €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Elsenborn (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Elsenborn is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Elsenborn. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€795
(€5850)
€1030
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€235
(€2200)
€300
(€3250)
Spouwmuur€400
(€1300)
€520
(€2650)
€860
(€3275)
HR++ glas€200
(€2775)
€320
(€3325)
€350
(€5225)
isolatie elsenborn 4750

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Elsenborn?

Waarom moet ook ik mijn huis in Elsenborn isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, dat betekent een winst van 230 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Butgenbach

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Butgenbach op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Butgenbach
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Elsenborn wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Elsenborn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Elsenborn. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment