Woning isoleren Kettenis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kettenis? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als de garage isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Kettenis. We gaan aan de slag met items als isolatie van de kruipruimte en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kettenis-4701

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Reductie geluid
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteEupen
Postcode4701
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€177,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind je de interessantste methodes om jouw woning in Kettenis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kettenis is goed te betalen (vanaf € 930 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1825 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kettenis kost gemiddeld €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €950. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Dit levert op grofweg €850 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we nog enkele populaire alternatieven. Hieronder praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Kettenis (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Kettenis is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kettenis. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€695
(€6150)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€200
(€1550)
€300
(€3200)
Spouwmuur€380
(€1250)
€550
(€2700)
€950
(€3325)
HR++ glas€210
(€1925)
€290
(€3925)
€440
(€4975)
isolatie kettenis 4701

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kettenis?

Waarom mijn woning in Kettenis isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Eupen

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Eupen op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eupen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kettenis wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kettenis voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Kettenis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment