Woning isoleren Hauset

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hauset? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als isolatie van schuine dak of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Hauset. We gaan aan de slag met onderwerpen als HR++ glas en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hauset-4730

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuik
GemeenteRaeren
Postcode4730
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Hauset te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hauset is goedkoop (al vanaf € 900 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €2000 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hauset kost zo’n €5850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is zo’n €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hauset (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Hauset is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hauset. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€645
(€7300)
€1010
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€195
(€1650)
€325
(€2800)
Spouwmuur€245
(€1750)
€580
(€2500)
€850
(€3475)
HR++ glas€235
(€2800)
€310
(€3025)
€395
(€5375)
isolatie hauset 4730

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hauset?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hauset isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna vind je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Raeren

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Raeren op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Raeren
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Hauset wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Hauset voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Hauset. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment