Woning isoleren Neu-Moresnet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Neu-Moresnet? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als bijv. schuin dak isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Neu-Moresnet. We gaan aan de slag met items als de spouwmuur isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-neu-moresnet-4721

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Dempt het geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode4721
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€177,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk je de interessantste onderdelen om je woning in Neu-Moresnet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neu-Moresnet is voordeling (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €225 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Neu-Moresnet kost zo’n €5500. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. De winst is plusminus €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Neu-Moresnet (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Neu-Moresnet kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Neu-Moresnet. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€725
(€6100)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€1800)
€310
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1425)
€460
(€2400)
€910
(€3550)
HR++ glas€215
(€2700)
€270
(€4275)
€395
(€4925)
isolatie neu-moresnet 4721

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Neu-Moresnet?

Waarom mijn woning in Neu-Moresnet isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en dat bespaart tot €325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Kelmis

Met behulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kelmis kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kelmis
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Neu-Moresnet wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neu-Moresnet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Neu-Moresnet. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment