Woning isoleren Cortil-Noirmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Cortil-Noirmont? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals isolatie van buitenmuren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Cortil-Noirmont. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de dakkapel en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-cortil-noirmont-1450

 • Flinke besparing
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode1450
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€162,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest interessante onderdelen om je woning in Cortil-Noirmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Cortil-Noirmont is voordeling (vanaf ongeveer € 900 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cortil-Noirmont kost doorgaans €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Dit levert op ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er verschillende rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cortil-Noirmont (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Cortil-Noirmont is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Cortil-Noirmont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€575
(€6900)
€1040
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€190
(€2150)
€385
(€2700)
Spouwmuur€195
(€725)
€540
(€2600)
€860
(€3425)
HR++ glas€210
(€2550)
€265
(€3025)
€445
(€4450)
isolatie cortil-noirmont 1450

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Cortil-Noirmont?

Waarom zou ik mijn woning in Cortil-Noirmont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Chastre

Met hulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chastre in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chastre
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Cortil-Noirmont wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Cortil-Noirmont voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Cortil-Noirmont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment