Woning isoleren Quenast

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Quenast? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de garage of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Quenast. Denk aan onderwerpen als bodemisolatie en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-quenast-1430

 • De energienota gaat omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode1430
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€161,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest rendabele manieren om je woning in Quenast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Quenast is voordeling (gemiddeld zo’n € 970 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1950 en het resultaat is zo’n €190, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Quenast kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11800. De winst is grofweg €840, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere populaire opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Quenast (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Quenast is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Quenast. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€865
(€7450)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€195
(€1600)
€400
(€2850)
Spouwmuur€185
(€725)
€670
(€2275)
€785
(€3025)
HR++ glas€225
(€2025)
€260
(€3825)
€375
(€5225)
isolatie quenast 1430

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Quenast?

Waarom zou ik mijn huis in Quenast isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €205 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Rebecq

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Rebecq kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Rebecq
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Quenast wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Quenast voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Quenast. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezond binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment