Woning isoleren Chastre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Chastre? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering als bijv. isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Chastre. Je kunt denken aan onderwerpen als deuren isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-chastre-1450

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode1450
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste methodes om je woning in Chastre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chastre is goed te betalen (al vanaf +/- € 790 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Chastre kost je zo’n €5150. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13200. Je profiteert van plusminus €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse alternatieve opties. Hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chastre (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Chastre kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Chastre. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€785
(€5950)
€1070
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€265
(€1850)
€355
(€2850)
Spouwmuur€235
(€1700)
€500
(€2475)
€890
(€3500)
HR++ glas€250
(€1950)
€330
(€3500)
€425
(€4475)
isolatie chastre 1450

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Chastre?

Waarom juist nu mijn huis in Chastre isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Chastre

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chastre kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chastre
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Chastre wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Chastre voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Chastre. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment