Woning isoleren Biez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Biez? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als vloerisolatie en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Biez. We gaan aan de slag met topics als isolatie van deuren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-biez-1390

 • Veel geld besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode1390
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de populairste onderdelen om jouw woning in Biez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Biez kan erg voordelig (om en nabij de € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1725 en het resultaat is zo’n €260 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Biez kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je circa €750 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog een aantal populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Biez (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Biez is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. Dat komt neer op €1325 per 12 maanden. Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Biez. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€855
(€5300)
€1020
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€220
(€2350)
€385
(€3600)
Spouwmuur€360
(€1475)
€430
(€2800)
€845
(€3025)
HR++ glas€210
(€1875)
€320
(€3950)
€385
(€4725)
isolatie biez 1390

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Biez?

Waarom mijn woning in Biez isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800, dat betekent een winst van 325 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Grez-Doiceau

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Grez-Doiceau op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Biez wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Biez voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Biez. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment