Woning isoleren Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties als bijv. tussenwanden isoleren en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Dit kan gaan om vraagstukken over de gevel isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ophain-bois-seigneur-isaac-1421

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Postcode1421
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac is goed te betalen (plusminus € 820 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac kost ongeveer €5500. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je om en nabij €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€635
(€5750)
€1020
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€180
(€2150)
€325
(€3500)
Spouwmuur€400
(€800)
€560
(€2125)
€845
(€3525)
HR++ glas€250
(€1850)
€270
(€4300)
€375
(€4600)
isolatie ophain-bois-seigneur-isaac 1421

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac?

Waarom mijn woning in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en dat bespaart tot €265 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Braine-L’Alleud

Door te profiteren van een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Braine-L’Alleud in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-L’Alleud
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ophain-Bois-Seigneur-Isaac wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment