Woning isoleren Saint-Géry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Géry? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Saint-Géry. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en purschuim. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-saint-gery-1450

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder ongedierte
 • Veel lokale specialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChastre
Postcode1450
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Saint-Géry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Géry is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 840 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1950 en het bespaart circa €285 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Saint-Géry kost zo’n €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van ong. €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Géry (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Saint-Géry is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Géry. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€625
(€7400)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€220
(€2300)
€360
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1450)
€650
(€2025)
€850
(€3025)
HR++ glas€195
(€2775)
€295
(€3150)
€355
(€4975)
isolatie saint-gery 1450

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Saint-Géry?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Géry isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, dat betekent een winst van 245 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Chastre

Door de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chastre op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chastre
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Saint-Géry wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Géry voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Saint-Géry. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment