Woning isoleren Nethen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nethen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. schuin dak isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Nethen. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de kruipruimte en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-nethen-1390

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode1390
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€160,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Nethen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nethen kan zeer goedkoop (om en nabij de € 810 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1925 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nethen kost zo’n €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je om en nabij €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er meerdere mogelijke opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Nethen (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Nethen kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 (jaarlijks). Hieronder check je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nethen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€625
(€4800)
€1040
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€185
(€1950)
€320
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1575)
€490
(€2350)
€850
(€3325)
HR++ glas€220
(€2400)
€305
(€3750)
€430
(€5000)
isolatie nethen 1390

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Nethen?

Waarom juist nu mijn huis in Nethen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en besparen tot €205, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Grez-Doiceau

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Grez-Doiceau op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Nethen wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nethen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Nethen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment