Woning isoleren Bierghes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bierghes? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de gevel en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Bierghes. Je leest uitvoerig over vraagstukken over dakkapel isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bierghes-1430

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode1430
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€161,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de meest populaire manieren om een woning in Bierghes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bierghes is aantrekkelijk (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bierghes kost gemiddeld €4900. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is ongeveer €750, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Bierghes (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Bierghes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Bierghes. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€875
(€6350)
€1130
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€265
(€2450)
€335
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1350)
€710
(€2250)
€875
(€3175)
HR++ glas€210
(€2025)
€275
(€3775)
€440
(€4700)
isolatie bierghes 1430

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bierghes?

Waarom mijn woning in Bierghes isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Rebecq

Via de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Rebecq aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Rebecq
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Bierghes wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bierghes voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bierghes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment