Woning isoleren Beaufays

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beaufays? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als isolatie buitenkant gevel en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Beaufays. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-beaufays-4052

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode4052
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind je de meest populaire stappen om jullie woning in Beaufays te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beaufays kan zeer goedkoop (ongeveer € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1850 en het resultaat is zo’n €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Beaufays kost om en nabij de €4600. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De besparing loopt op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Het rendement is ong. €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Beaufays (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Beaufays kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Beaufays. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€845
(€4700)
€1050
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€220
(€2350)
€375
(€2700)
Spouwmuur€380
(€1425)
€680
(€2100)
€920
(€3100)
HR++ glas€210
(€2425)
€340
(€3525)
€360
(€4525)
isolatie beaufays 4052

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beaufays?

Waarom zou ik mijn woning in Beaufays isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en besparen tot €215 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Chaudfontaine

Via de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Chaudfontaine voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaudfontaine
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Beaufays wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beaufays voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Beaufays. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment