Woning isoleren Angleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Angleur? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Angleur. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de bodem en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-angleur-4031

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder ongedierte
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4031
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Angleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Angleur kan zeer goedkoop (om en nabij de € 840 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Angleur kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Daarmee bespaar je ongeveer €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we verschillende rendabele vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Angleur (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Angleur is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Angleur. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€785
(€6100)
€1120
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€205
(€2050)
€350
(€3600)
Spouwmuur€210
(€1750)
€630
(€2700)
€860
(€3550)
HR++ glas€220
(€2475)
€330
(€4275)
€380
(€4575)
isolatie angleur 4031

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Angleur?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Angleur isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Liège

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Liège aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Angleur wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Angleur voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Angleur. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment