Woning isoleren Milmort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Milmort? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als de vloer isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Milmort. We gaan aan de slag met thema’s als tochtwering en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-milmort-4041

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder last van ongedierte
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteHerstal
Postcode4041
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Milmort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Milmort is voordeling (vanaf ongeveer € 950 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Milmort kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €990. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Dit levert op plusminus €990 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Milmort (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Milmort is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 p/jaar. Op deze website tref je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Milmort. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€635
(€6300)
€1210
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€275
(€2100)
€325
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1250)
€670
(€2600)
€785
(€3450)
HR++ glas€205
(€2050)
€315
(€3550)
€450
(€5325)
isolatie milmort 4041

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Milmort?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Milmort isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals OCTA+ en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, dat betekent een winst van 225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Herstal

Door de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Herstal aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herstal
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Milmort wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Milmort voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Milmort. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment