Woning isoleren Liers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Liers? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Liers. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-liers-4042

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer controle in de woning
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteHerstal
Postcode4042
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€164,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest populaire toepassingen om een woning in Liers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Liers is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Liers kost ongeveer €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12300. Daarmee bespaar je grofweg €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Liers (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Liers kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Liers. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€805
(€6200)
€920
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€185
(€2550)
€360
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1625)
€500
(€2025)
€855
(€3000)
HR++ glas€240
(€2175)
€270
(€3775)
€385
(€4475)
isolatie liers 4042

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Liers?

Waarom zou ik mijn woning in Liers isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €235 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Herstal

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Herstal aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herstal
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Liers wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Liers voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Liers. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment