Woning isoleren Jupille-Sur-Meuse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Jupille-Sur-Meuse? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals vloerisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Jupille-Sur-Meuse. Je komt meer te weten over onderwerpen als de vloer isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-jupille-sur-meuse-4020

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Een warmere én stillere woning
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4020
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste acties om een woning in Jupille-Sur-Meuse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jupille-Sur-Meuse is betaalbaar (ongeveer € 810 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (tarieven oktober 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jupille-Sur-Meuse kost om en nabij de €5800. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11000. De winst is ongeveer €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jupille-Sur-Meuse (oktober 2023)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Jupille-Sur-Meuse is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. Dat komt neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Jupille-Sur-Meuse. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€725
(€6150)
€1090
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€1850)
€320
(€3100)
Spouwmuur€300
(€800)
€670
(€2800)
€920
(€3050)
HR++ glas€235
(€2725)
€330
(€4050)
€420
(€5300)
isolatie jupille-sur-meuse 4020

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Jupille-Sur-Meuse?

Waarom moet ook ik mijn huis in Jupille-Sur-Meuse isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en besparen tot €270 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Liège

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Liège aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Jupille-Sur-Meuse wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Jupille-Sur-Meuse voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Jupille-Sur-Meuse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment