Woning isoleren Heppen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heppen? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld triple glas en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Heppen. We gaan aan de slag met topics als isolerende raamfolie en lambda waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-heppen-3971

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteLeopoldsburg
Postcode3971
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk je de interessantste onderdelen om jullie woning in Heppen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heppen is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 740 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €265 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heppen kost ongeveer €5400. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12300. De winst is circa €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we nog meer alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Heppen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Heppen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Heppen. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€755
(€7400)
€1090
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€285
(€1600)
€340
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1675)
€640
(€2200)
€795
(€3475)
HR++ glas€250
(€2325)
€300
(€3700)
€370
(€5225)
isolatie heppen 3971

Plekken in de regio:

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heppen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Heppen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Leopoldsburg

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Leopoldsburg in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leopoldsburg
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heppen wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Heppen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Heppen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment