Woning isoleren Embourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Embourg? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de buitengevel of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Embourg. Bijvoorbeeld thema’s als isolerende raambekleding en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-embourg-4053

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Reductie geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode4053
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de meest rendabele toepassingen om je woning in Embourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Embourg kan erg voordelig (vanaf zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1725 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Embourg kost plusminus €4550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is pakweg €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog meer alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Embourg (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw woning in Embourg kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Hieronder vind je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Embourg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€805
(€5950)
€980
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€270
(€1650)
€340
(€3350)
Spouwmuur€270
(€950)
€570
(€2800)
€805
(€3425)
HR++ glas€220
(€2925)
€340
(€3100)
€385
(€4650)
isolatie embourg 4053

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Embourg?

Wat is het voordeel van mijn woning in Embourg isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Chaudfontaine

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chaudfontaine in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaudfontaine
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Embourg wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Embourg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Embourg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment