Woning isoleren Grote-Brogel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grote-Brogel? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als isolatie van de binnengevel of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Grote-Brogel. Denk aan topics als tochtprofielen en energiebespaarlening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-grote-brogel-3990

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluid van buiten
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste methodes om een woning in Grote-Brogel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Grote-Brogel kan erg voordelig (ongeveer € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Grote-Brogel kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Daarmee bespaar je ong. €960, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we nog een aantal interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Grote-Brogel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Grote-Brogel is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 (jaarlijks). Hieronder tref je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grote-Brogel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€855
(€6700)
€1090
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€285
(€2250)
€310
(€3000)
Spouwmuur€335
(€1575)
€450
(€2000)
€835
(€3350)
HR++ glas€215
(€2525)
€270
(€3250)
€425
(€5250)
isolatie grote-brogel 3990

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Grote-Brogel?

Waarom zou ik mijn woning in Grote-Brogel isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Peer

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Peer kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Peer
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grote-Brogel wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Grote-Brogel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Grote-Brogel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment