Woning isoleren Wandre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wandre? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Wandre. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wandre-4020

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Speciale groene leningen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4020
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Wandre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wandre is betaalbaar (plusminus € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wandre kost ongeveer €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het rendement is grofweg €970 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Wandre (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Wandre kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Wandre. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€755
(€6250)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€260
(€2250)
€400
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1025)
€660
(€2025)
€810
(€3325)
HR++ glas€230
(€2125)
€320
(€4225)
€380
(€4950)
isolatie wandre 4020

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wandre?

Waarom zou ik mijn huis in Wandre isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Liège

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Liège voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Wandre wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wandre voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wandre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment