Woning isoleren Chênée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Chênée? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals muren isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Chênée. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en Rc-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-chenee-4032

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4032
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€163,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Chênée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Chênée is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1700 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chênée kost ongeveer €4750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is circa €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Chênée (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Chênée kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chênée. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€885
(€4700)
€970
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€255
(€2300)
€345
(€3350)
Spouwmuur€325
(€750)
€620
(€2375)
€940
(€3575)
HR++ glas€240
(€2125)
€320
(€3500)
€370
(€5400)
isolatie chenee 4032

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Chênée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chênée isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Liège

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Liège meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Chênée wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Chênée voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Chênée. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment