Woning isoleren Vottem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vottem? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Vottem. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de zolder en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vottem-4041

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Dempt het geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteHerstal
Postcode4041
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand lees jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Vottem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vottem is goed te betalen (al vanaf € 980 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vottem kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Het rendement is circa €850 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vottem (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Vottem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Vottem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€675
(€7300)
€930
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€200
(€2000)
€395
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1550)
€700
(€2625)
€860
(€3075)
HR++ glas€240
(€2950)
€305
(€4100)
€365
(€4450)
isolatie vottem 4041

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vottem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vottem isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Herstal

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Herstal kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Herstal
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Vottem wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vottem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Vottem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment