Woning isoleren Grivegnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Grivegnée? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals gevelisolatie en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Grivegnée. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-grivegnee-4030

 • Minder energielasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4030
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind jij de populairste toepassingen om jullie woning in Grivegnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grivegnée is voordeling (al vanaf +/- € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1700 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grivegnée kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Hiermee bespaar je circa €870 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei interessante vormen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Grivegnée (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Grivegnée is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Grivegnée. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€825
(€6850)
€940
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€205
(€1900)
€370
(€3300)
Spouwmuur€255
(€1000)
€720
(€2050)
€845
(€3025)
HR++ glas€190
(€2250)
€320
(€3425)
€375
(€5225)
isolatie grivegnee 4030

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Grivegnée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Grivegnée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat bespaart tot €260 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Liège

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Liège in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Liège
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Grivegnée wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grivegnée voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Grivegnée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment