Woning isoleren Bressoux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bressoux? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de spouw of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Bressoux. We staan stil bij vraagstukken over de bodem isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bressoux-4020

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Buitengeluid absorberen
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4020
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Bressoux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bressoux kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bressoux kost doorgaans €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het rendement is zo’n €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Bressoux (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Bressoux kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. Dat is dus al gauw €925 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bressoux. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€715
(€7250)
€1200
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€190
(€2300)
€345
(€3100)
Spouwmuur€355
(€850)
€420
(€1925)
€930
(€3200)
HR++ glas€205
(€2200)
€335
(€3700)
€360
(€5275)
isolatie bressoux 4020

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bressoux?

Waarom juist nu mijn huis in Bressoux isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, waarbij u een besparing realiseert van €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Liège

Door de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Liège op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Bressoux wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bressoux voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bressoux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment