Woning isoleren Tongerlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tongerlo? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als gevelisolatie en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Tongerlo. We staan stil bij zaken als de gevel isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tongerlo-3960

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig last van geluid
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Tongerlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tongerlo is interessant (plusminus € 890 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tongerlo kost je zo’n €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €960. De besparing loopt op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je zo’n €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Tongerlo (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Tongerlo is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Tongerlo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€635
(€5550)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€215
(€1900)
€370
(€3450)
Spouwmuur€325
(€850)
€610
(€2575)
€830
(€3150)
HR++ glas€225
(€2050)
€275
(€3775)
€450
(€5150)
isolatie tongerlo 3960

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Tongerlo?

Waarom mijn woning in Tongerlo isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Bree

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Bree meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bree
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tongerlo wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Tongerlo voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Tongerlo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment