Woning isoleren Bourlers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bourlers? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals gevelisolatie en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Bourlers. Denk aan zaken als schuin dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bourlers-6464

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6464
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de meest rendabele methodes om je woning in Bourlers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bourlers kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 860 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €235 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bourlers kost plusminus €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je ong. €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog enkele rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bourlers (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Bourlers is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bourlers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€875
(€7350)
€990
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€220
(€2150)
€330
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1450)
€490
(€2350)
€875
(€3375)
HR++ glas€245
(€2525)
€300
(€4150)
€370
(€4650)
isolatie bourlers 6464

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bourlers?

Waarom zou ik mijn huis in Bourlers isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €235 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Chimay

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chimay op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Bourlers wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bourlers voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Bourlers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment