Woning isoleren Bailièvre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bailièvre? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals de buitengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Bailièvre. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de schuur en spouwanker. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bailievre-6460

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Rust en comfort in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6460
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€160,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Bailièvre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bailièvre is betaalbaar (om en nabij de € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1800 en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bailièvre kost om en nabij de €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is ongeveer €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we diverse vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bailièvre (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Bailièvre kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bailièvre. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€645
(€6700)
€1100
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€1800)
€305
(€3150)
Spouwmuur€260
(€1000)
€440
(€1975)
€910
(€3100)
HR++ glas€250
(€2625)
€270
(€3775)
€450
(€5050)
isolatie bailievre 6460

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bailièvre?

Waarom zou ik mijn huis in Bailièvre isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Antargaz, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Gamma, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Chimay

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Chimay voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Bailièvre wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Bailièvre voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Bailièvre. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment