Woning isoleren Virelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Virelles? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Virelles. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als deuren isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-virelles-6461

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt klein beginnen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6461
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€161,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest interessante manieren om je woning in Virelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Virelles is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 910 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1650 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Virelles kost om en nabij de €5100. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11800. De winst is om en nabij €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Virelles (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Virelles kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Virelles. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€675
(€5050)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€250
(€1600)
€300
(€3100)
Spouwmuur€210
(€1275)
€490
(€2625)
€865
(€3675)
HR++ glas€215
(€2250)
€275
(€3500)
€435
(€4875)
isolatie virelles 6461

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Virelles?

Waarom zou ik mijn woning in Virelles isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en besparen tot €290 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Chimay

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Chimay op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Virelles wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Virelles voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Virelles. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment