Woning isoleren Joncret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Joncret? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bodemisolatie of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Joncret. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-joncret-6280

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Geluidswerende werking
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€159,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Joncret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Joncret is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Joncret kost gemiddeld €5400. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. De besparing loopt op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12300. Hiermee bespaar je plusminus €910 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we nog een aantal populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Joncret (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Joncret is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Joncret. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€865
(€6050)
€1240
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€225
(€1900)
€345
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1225)
€670
(€2325)
€825
(€3675)
HR++ glas€240
(€1850)
€260
(€3050)
€355
(€4650)
isolatie joncret 6280

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Joncret?

Waarom juist nu mijn huis in Joncret isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie en Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Gerpinnes

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gerpinnes aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Joncret wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Joncret voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Joncret. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment