Woning isoleren Salles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Salles? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Salles. Denk aan items als isolerende deuren en subsidie Isolatie februari 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-salles-6460

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Rust en comfort in huis
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6460
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de interessantste stappen om je woning in Salles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Salles is betaalbaar (rond de € 910 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn ongeveer €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Salles kost +/- €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11000. Het rendement is circa €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Salles (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Salles is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat is dus al gauw €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Salles. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€805
(€5100)
€1130
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€200
(€2250)
€325
(€3000)
Spouwmuur€280
(€1475)
€720
(€2125)
€900
(€3075)
HR++ glas€195
(€2550)
€260
(€3500)
€375
(€4950)
isolatie salles 6460

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Salles?

Waarom zou ik mijn huis in Salles isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat bespaart tot €255 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Chimay

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Chimay voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Salles wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Salles voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Salles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment