Woning isoleren Forges

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Forges? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als bijv. HR++ glas en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Forges. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van schuine dak en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-forges-6464

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6464
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Forges te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Forges is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 810 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €280 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Forges kost om en nabij de €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het voordeel is circa €960, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Forges (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Forges kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Forges. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€715
(€5800)
€930
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€195
(€2600)
€325
(€3400)
Spouwmuur€245
(€1425)
€740
(€2425)
€830
(€3050)
HR++ glas€250
(€2875)
€285
(€3500)
€365
(€5275)
isolatie forges 6464

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Forges?

Waarom juist nu mijn huis in Forges isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Chimay

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Chimay voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Forges wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Forges voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Forges. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment