Woning isoleren Villers-La-Tour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-La-Tour? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Villers-La-Tour. Dit kan gaan om items als isolatie van de garage en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-villers-la-tour-6460

 • Een flink lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6460
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check je de meest populaire methodes om je woning in Villers-La-Tour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-La-Tour kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1825 en het bespaart circa €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-La-Tour kost om en nabij de €5300. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op zo’n €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er verschillende mogelijke werkzaamheden. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-La-Tour (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Villers-La-Tour is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Villers-La-Tour. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€645
(€5550)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€200
(€1550)
€395
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1050)
€630
(€2275)
€870
(€3475)
HR++ glas€200
(€2700)
€295
(€3850)
€385
(€4975)
isolatie villers-la-tour 6460

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Villers-La-Tour?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Villers-La-Tour isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Chimay

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chimay voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Villers-La-Tour wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Villers-La-Tour voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Villers-La-Tour. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment