Woning isoleren Baileux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Baileux? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals de spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Baileux. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de buitengevel en thermische bruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-baileux-6464

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Maak je huis stiller
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6464
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€161,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Baileux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baileux is goedkoop (plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1825 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baileux kost zo’n €5900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Baileux (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Baileux is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Baileux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€715
(€5000)
€930
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€185
(€2550)
€380
(€3350)
Spouwmuur€400
(€1150)
€530
(€2175)
€910
(€3675)
HR++ glas€235
(€2775)
€325
(€3425)
€410
(€4900)
isolatie baileux 6464

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Baileux?

Waarom juist nu mijn huis in Baileux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Chimay

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chimay aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Baileux wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Baileux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Baileux. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment