Woning isoleren Vaulx-Lez-Chimay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vaulx-Lez-Chimay? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals schuin dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je bruikbare informatie over isolatie Vaulx-Lez-Chimay. We zoomen in op onderwerpen als vloerisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vaulx-lez-chimay-6462

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6462
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€161,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de interessantste onderdelen om een woning in Vaulx-Lez-Chimay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vaulx-Lez-Chimay is goedkoop beginnend bij € 960 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vaulx-Lez-Chimay kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Dit levert op om en nabij €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vaulx-Lez-Chimay (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Vaulx-Lez-Chimay is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vaulx-Lez-Chimay. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€585
(€6950)
€1030
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€2350)
€320
(€3450)
Spouwmuur€400
(€1750)
€710
(€2000)
€935
(€3675)
HR++ glas€210
(€1925)
€305
(€3500)
€450
(€4600)
isolatie vaulx-lez-chimay 6462

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vaulx-Lez-Chimay?

Waarom juist nu mijn huis in Vaulx-Lez-Chimay isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850 en besparen tot €290 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Chimay

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Chimay voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Vaulx-Lez-Chimay wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vaulx-Lez-Chimay voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Vaulx-Lez-Chimay. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment