Woning isoleren Loverval

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Loverval? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. de zolder isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Loverval. Je komt meer te weten over onderwerpen als tochtwering en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-loverval-6280

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€159,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina lees jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Loverval te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Loverval is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 850 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1850 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Loverval kost om en nabij de €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13500. Het voordeel is zo’n €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Loverval (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Loverval is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 op jaarbasis. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Loverval. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€785
(€7400)
€1130
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€275
(€1550)
€310
(€3350)
Spouwmuur€320
(€1400)
€650
(€2625)
€835
(€3025)
HR++ glas€205
(€2400)
€275
(€3175)
€390
(€4675)
isolatie loverval 6280

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Loverval?

Waarom mijn woning in Loverval isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat bespaart tot €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Gerpinnes

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Gerpinnes op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Loverval wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Loverval voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Loverval. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment