Woning isoleren L’Escaillère

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in L’Escaillère? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als je spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie L’Escaillère. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-l-escaillere-6464

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een warmere én stillere woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6464
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€162,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest interessante onderdelen om een woning in L’Escaillère te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in L’Escaillère kan erg voordelig (rond de € 770 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1625 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in L’Escaillère kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1190. Het rendement is al snel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13000. Het voordeel is ongeveer €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er nog enkele populaire opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in L’Escaillère (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in L’Escaillère kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in L’Escaillère. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€655
(€5850)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€260
(€2100)
€335
(€3400)
Spouwmuur€325
(€1275)
€610
(€1900)
€790
(€3425)
HR++ glas€225
(€2675)
€300
(€3075)
€365
(€4625)
isolatie l-escaillere 6464

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in L’Escaillère?

Wat is het voordeel van mijn woning in L’Escaillère isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Chimay

Met hulp van de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chimay aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan L’Escaillère wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in L’Escaillère voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in L’Escaillère. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment