Woning isoleren Saint-Remy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Saint-Remy? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals isolatie van de schuur en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Saint-Remy. Denk aan zaken als isolatie van de garage en R-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-remy-6460

 • Hoog rendement
 • Minder problemen met vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteChimay
Postcode6460
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€160,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check jij de populairste manieren om een woning in Saint-Remy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Remy is financieel toegankelijk (ongeveer € 940 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Saint-Remy kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De besparing loopt op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11500. Het rendement is plusminus €870 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Saint-Remy (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Saint-Remy is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Remy. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€585
(€6300)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€190
(€2400)
€320
(€3300)
Spouwmuur€370
(€1075)
€530
(€2725)
€780
(€3225)
HR++ glas€195
(€2600)
€320
(€4225)
€400
(€4675)
isolatie saint-remy 6460

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Saint-Remy?

Waarom zou ik mijn huis in Saint-Remy isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en geeft een besparing van €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Chimay

Door de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Chimay aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chimay
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Saint-Remy wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saint-Remy voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Saint-Remy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment