Woning isoleren Villers-Poterie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Villers-Poterie? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als vliering isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Villers-Poterie. We gaan aan de slag met zaken als de spouwmuur isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-villers-poterie-6280

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Voor klein en groot budget
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€159,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop lees jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Villers-Poterie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Poterie is voordeling (gemiddeld zo’n € 720 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1825 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Villers-Poterie kost gemiddeld €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. De winst is om en nabij €890, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele populaire opties. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-Poterie (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Villers-Poterie is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Villers-Poterie. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€865
(€4550)
€1020
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€280
(€1550)
€315
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1550)
€620
(€2325)
€910
(€3225)
HR++ glas€220
(€1850)
€330
(€3750)
€450
(€4725)
isolatie villers-poterie 6280

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Villers-Poterie?

Waarom mijn woning in Villers-Poterie isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Gerpinnes

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Gerpinnes kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Villers-Poterie wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Villers-Poterie voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Villers-Poterie. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment