Woning isoleren Fourbechies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fourbechies? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via enkele acties als isolatie van binnenmuren of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je bruikbare informatie over isolatie Fourbechies. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-fourbechies-6440

 • Besparen op energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode6440
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest rendabele acties om jullie woning in Fourbechies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Fourbechies kan zeer goedkoop (plusminus € 750 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Fourbechies kost zo’n €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei alternatieve vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Fourbechies (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Fourbechies is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op deze website komen we met de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Fourbechies. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€825
(€5500)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€245
(€1550)
€385
(€3500)
Spouwmuur€250
(€1675)
€510
(€2075)
€880
(€3500)
HR++ glas€195
(€2525)
€300
(€3625)
€370
(€4450)
isolatie fourbechies 6440

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Fourbechies?

Waarom mijn woning in Fourbechies isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en dat bespaart tot €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Froidchapelle

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Froidchapelle in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Fourbechies wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Fourbechies voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Fourbechies. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment