Woning isoleren Erpion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Erpion? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als isolatie van binnenmuren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Erpion. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-erpion-6441

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode6441
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€160,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Erpion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Erpion is goed te betalen (al vanaf € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Erpion kost ongeveer €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1030. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13500. Daarmee bespaar je pakweg €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verschillende populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Erpion (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Erpion is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat komt neer op €1425 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Erpion. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€645
(€7000)
€1160
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€180
(€2550)
€345
(€3350)
Spouwmuur€370
(€1050)
€610
(€2100)
€835
(€3450)
HR++ glas€200
(€2075)
€335
(€3400)
€395
(€5025)
isolatie erpion 6441

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Erpion?

Waarom juist nu mijn huis in Erpion isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €320, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico, Hubo, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Froidchapelle

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Froidchapelle aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Erpion wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Erpion voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Erpion. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment