Woning isoleren Aiseau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Aiseau? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Aiseau. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en isolatieplan. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-aiseau-6250

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder tocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode6250
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€158,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Aiseau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aiseau is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1725 en het bespaart circa €200 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aiseau kost zo’n €5100. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. De potentiële besparing ligt op €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Daarmee bespaar je zo’n €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Aiseau (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame maatschappij? Isoleren van de woning in Aiseau is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Aiseau. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€765
(€5200)
€1190
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€170
(€2250)
€345
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1400)
€490
(€1975)
€930
(€3175)
HR++ glas€215
(€2475)
€315
(€3550)
€440
(€4700)
isolatie aiseau 6250

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Aiseau?

Wat is het voordeel van mijn woning in Aiseau isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, dat betekent een winst van 350 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder tref je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Aiseau-Presles

Door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Aiseau-Presles op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Aiseau-Presles
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Aiseau wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Aiseau voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Aiseau. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment