Woning isoleren Vergnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vergnies? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Vergnies. Bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vergnies-6440

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode6440
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€160,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele methodes om een woning in Vergnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vergnies is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 950 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1825 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vergnies kost om en nabij de €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1130. De potentiële besparing ligt op €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. Dit levert op ong. €780 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei mogelijke opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vergnies (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Vergnies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Vergnies. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€605
(€6900)
€1010
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€220
(€1700)
€400
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1575)
€660
(€2100)
€830
(€3150)
HR++ glas€245
(€2300)
€275
(€4275)
€350
(€4875)
isolatie vergnies 6440

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vergnies?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vergnies isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Froidchapelle

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Froidchapelle voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Vergnies wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vergnies voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Vergnies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment