Woning isoleren Presles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Presles? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als bijv. de bodem isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Presles. We staan stil bij items als plat dak isoleren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-presles-6250

 • Uitstekend rendement
 • Minder tocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode6250
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€158,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind je de interessantste acties om je woning in Presles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Presles is voordeling (plusminus € 740 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, steenwol, glaswol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Presles kost gemiddeld €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Je profiteert van plusminus €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we verschillende interessante alternatieven. Hieronder behandelen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Presles (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Presles is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De besparing komt neer op €1225 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Presles. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€755
(€7250)
€1220
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€210
(€2300)
€315
(€3500)
Spouwmuur€260
(€1625)
€700
(€1975)
€910
(€3075)
HR++ glas€205
(€2400)
€285
(€4275)
€370
(€4650)
isolatie presles 6250

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Presles?

Waarom moet ook ik mijn huis in Presles isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Aiseau-Presles

Met behulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Aiseau-Presles voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Aiseau-Presles
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Presles wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Presles voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Presles. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment