Woning isoleren Boussu-Lez-Walcourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Boussu-Lez-Walcourt? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. dakisolatie en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Boussu-Lez-Walcourt. We staan stil bij thema’s als vloerisolatie en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-boussu-lez-walcourt-6440

 • Lagere maandlasten
 • Een aangename leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Houdt geluid tegen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode6440
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€159,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Boussu-Lez-Walcourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boussu-Lez-Walcourt is betaalbaar (al vanaf € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Boussu-Lez-Walcourt kost ongeveer €4700. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je ong. €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boussu-Lez-Walcourt (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Boussu-Lez-Walcourt is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Boussu-Lez-Walcourt. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€865
(€5000)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€225
(€2650)
€395
(€2850)
Spouwmuur€330
(€1475)
€510
(€2675)
€910
(€3300)
HR++ glas€220
(€2000)
€325
(€3550)
€355
(€5125)
isolatie boussu-lez-walcourt 6440

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Boussu-Lez-Walcourt?

Waarom juist nu mijn huis in Boussu-Lez-Walcourt isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Froidchapelle

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Froidchapelle aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Boussu-Lez-Walcourt wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boussu-Lez-Walcourt voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Boussu-Lez-Walcourt. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment